Haaberstisse tuleb tribüünidega täismõõtmetes jalgpallistaadion

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme staadion Tartus.
Tamme staadion Tartus. Foto: Margus Ansu

Linnavalitsus algatab homsel istungil detailplaneeringu, mis võimaldab rajada Rannamõisa tee alguses asuvatele kinnistutele jalgpallistaadioni.

Idee kohaselt rajatakse alale täismõõtmetes, rahvusvahelistele nõuetele vastav tribüünidega jalgpallistaadion koos seda toetava treeningkompleksi ja infrastruktuuriga. Staadioni juurde on plaanis rajada administratiivhoone ning ka majutuskompleks ja sporditarvete pood, juurdepääsuteed ja parkimisplatsid.

Alale jalgpallistaadioni rajamist soovib Nõmme Jalgpalliklubi Kalju, mille edasise arengu ja toimimise seisukohalt on lisaks klubi poolt kasutatavale Hiiu staadionile hädavajalik iseseisva treeningkompleksi ja esindusstaadioni rajamine.

Planeeritava maa-ala suurus on 6 hektarit. Planeeritav maa-ala asub Rannamõisa tee ääres Haabersti ristmiku vahetus läheduses.

Algatatava detailplaneeringuga antakse kogu ala kohta terviklahendus, mis võimaldab integreeritud äri- ja spordikeskuse tekkimise Rannamõisa tee äärde. Lisaks hoonestusele on oluline lahendada liiklusküsimused, sealhulgas Rannamõisa tee-Kaeravälja tänav - planeeritava tänava ristmik, mis on üks Pikaliiva asumi olulisi juurdepääsuteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles