Kaja Tampere: haridus ei ole müügiobjekt, see on privileeg

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Ülikoolis käib avatud nädal, kus gümnaasiumiõpilased saavad tudengivarjudena jälgida ülikoolis toimuvat. Kommunikatsiooni õppejõud Kaja Tampere ütles videointervjuus Tallinncityle, et haridust ei tohiks võtta kui müügiobjekti vaid kui privileegi.

«Haridus ei ole müügiobjekt. Haridus on privileeg. Inimesel on see osa elementaarseks inimeseks olemisest. Õppejõuna tunnetan (siin) vastutust - kui olen elult õppinud teadmisi ja kogemusi, ümber maailma käinud ja reisinud - tahaksin noori inimesi nakatada selle rikastumise tundega. Ma arvan, et see ei ole müügitöö,» ütles Tampere.

«Mulle meeldib, kui noored inimesed tahavad elada intelligentselt, targalt ja mõistlikult, kogeda (maailma, elu) ning õppida mõtlema. See annab ühiskonnale uue kvaliteedi. See on palju laiem protsess, kui võidelda ühe, kahe, kolme või kümne, kahekümne tudengi pärast. See on pigem maailmaparandaja maailmavaade.»

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles