Reedel suletakse päästeõppuse tõttu Vabaduse väljak

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Põhja prefektuuri korraldatav äkkrünnaku õppus linnavalitsuses muudab reedel, 13. detsembril liikluskorraldust Tallinna kesklinnas.


Politsei koostöös päästjate ja kiirabiga harjutab õppuse kaudu äkkrünnaku olukorrale reageerimist, omavahelise koostöö toimimist ning kriisisituatsiooni lahendamist. «Paraku on nii Eestist kui ka mujal Euroopast tuua näiteid rünnakutest riigiametnike ja -asutuste vastu päris mitmeid. Selleks, et päris elus olukorraga professionaalselt hakkama saada ning oht peatada ja inimeste elusid päästa, tulebki politseinikel, päästjatel ja kiirabitöötajatel sellised juhtumid õppusena läbi harjutada,» selgitas Põhja prefektuuri kriisireguleerija ja õppuse korraldaja Marko Ild.

Seoses õppusega suletakse reedel, 13. detsembril kella 10-14 liikluseks Kaarli puiestee Vabaduse väljaku ja Toompea tänava vahel ja Vabaduse väljak.

Liiklus, kaasa arvatud ühistransport suunatakse ümbersõidule. Liinide nr 1, 3 ja 6 trollibussid sõidavad Kaarli puiestee ja Toompea tänava ristmikuni ja teevad seal tagasipöörde, ajutine lõpp-peatus tehakse Kaarli puiesteel kesklinna suunalises Tõnismäe trollipeatuses.

Liinide nr 16, 17, 17A, 23, 24 ja 24A bussid suunatakse mõlemal suunal ümbersõidumarsruudile Endla tänav - Suur-Ameerika tänav - Pärnu maantee - Estonia puiestee, peatused tehakse kesklinna suunal Endla tänaval enne Suur-Ameerika tänavaga ristumist paiknevas ajutises peatuses ja Estonia puiesteel mõlemal suunal paiknevates Vabaduse väljak trollibusside peatustes.

Liini nr 40 bussid suunatakse ümbersõidule kesklinna suunal Paldiski maantee, Toompuiestee, Rannamäe tee, Suur-Rannavärava tänav, Ahtri tänav, Hobujaama tänav ning linnast väljuval suunal Hobujaama tänav, A. Laikmaa tänav, Autobussiterminal, Narva maantee, Mere puiestee, Põhja puiestee, Suur-Rannavärava tänav, Rannamäe tee, Toompuiestee, Tehnika tänav ja Paldiski maantee. Peatused tehakse kesklinnast väljuval suunal Mere puiesteel paiknevas Mere puiestee peatuses ja mõlemal suunal paiknevates Balti jaam peatustes ning lõpp-peatus Ahtri tänaval enne Hobujaama tänava ristmikku paiknevas ajutises peatuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles