Noored nõuavad Tallinna korralikku öötransporti

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühistransport.
Tallinna ühistransport. Foto: Toomas Tatar

Tallinna linna noortevolikogu tutvustas oma nõudmisi, millest olulisemad on korraliku öötranspordi käivitamine ja võimalused ekstreemspordi harrastamiseks pealinnas.

«Öötransport peaks olema turvaline, mugav, puhas ja kättesaadav, käima vähemalt kolm korda öö jooksul, väljuma kesklinnast täistunni ajal. Selle marsruut peab läbima põhilisi maanteid ja võimaldada liikuda kesklinnast igasse linnaosa keskusesse,» selgitas linna noortevolikogu juht Kea Kruuse, kelle sõnul pole välistatud ka dokumentide kontroll ja erihinnakirja kehtestamine selle transpordi kasutamiseks.
 

«Näidisloetelu liinidest, mida võiks käivitada: Pirita– buss nr. 1A, Põhja-Tallinn– buss nr. 40, Nõmme– buss nr. 18, Lasnamäe– bussid nr 67 ja 60, Mustamäe- troll nr. 3, Kristiine– troll nr. 3 ja Haabersti– troll nr. 6,» selgitas Kruuse.

 
Samuti tuleks suurendada vaba aja veetmise võimalusi linnas. «Probleemiks on näiteks ekstreemsport, mille harrastajaid linnas on palju, võtame kas või trikijalgratturid ja rulasõitjad. Samas pole linnal ekstreemsporti käsitlevat arengukava ning enamik praegustest ekstreemspordiparkidest täidavad vaid algajate vajadusi,» rääkis Kruuse. «Välispordi harrastajad tunnevad puudust korralikest välispordiväljakutest - üks valdkond, mille probleeme pidas oluliseks ka eelmine koosseis,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles