Sotsid: Tallinna linnameedia valvekoer peaks sündima veel mais

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsid loodavad saada lähiajal paika Tallinna meedianõukogu, mis oli mullu novembris Keskerakonnaga sõlmitud võimuleppe üks nendepoolseid lubadusi.


Linnavolikogu aseesimehe Katrin Saksa sõnul arutati pealinna koalitsiooninõukogus meedianõukogu teemat eelmisel nädalal ning kõnelused jätkuvad ka sel nädalal.

«Oleme seadnud eesmärgiks jõuda aruteluga lõpule maikuu jooksul, et linnavalitsus saaks teha vastavasisulise otsuse ning meedianõukogu võiks ka tegelikult tööle hakata,» ütles Saks.

Meedianõukogu eesmärkidest nimetas ta eelkõige linna ajalehtede ja teiste infoallikate tasakaalu ja objektiivsuse tagamist. Samuti peaks nõukogu toetama linnameedia arengut.

Saksa sõnul saavad meedianõukogus oma esindaja kõik linnavolikogu fraktsioonid ning linnavalitsus. Lisaks hakkavad sinna kuuluma meediaeksperdid. Liikmete arvu osas ei ole veel lõplikku kokkulepet sündinud.

Saks märkis, et ei koalitsioonilepingus ega mujal pole sätestatud tähtaega. Seega ei saavat ka väita, et meedianõukogu moodustamiseks on kulunud liiga palju aega. Tema sõnul on peamine mitte teha formaalseid otsuseid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles