Riigikohus tühistas motosportlase süüdimõistmise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Rohtlaan
Marko Rohtlaan Foto: Toomas Huik

Riigikohus tühistas täna motosportlase Marko Rohtlaane süüdimõistmise purjuspäi autojuhtimises, sest ilmnes, et tegelikult esines tema nime all hoopis mehe vend.

Kriminaalasi saadeti tagasi Harju maakohtusse uueks arutamiseks õige süüdistatavaga.

Tänavu 28. jaanuaril tunnistas Harju maakohus end Marko Rohtlaaneks nimetanud isiku kiirmenetluses süüdi sõiduki joobes juhtimises ja karistas teda 12 300-kroonise trahviga.

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur taotles riigikohtult otsuse tühistamist ja kriminaalasja samasse kohtusse uueks arutamiseks tagasi saatmist, sest prokuratuuri saabus Marko Rohtlaane avaldus, milles mees väitis, et tema seda kuritegu toime ei pannud ja et tegelik kurjategija on esinenud tema nime all.

Prokuratuuri algatatud uurimise käigus selgus, et Marko Rohtlaanena võis esineda hoopis tema vend R.R, kes ka tunnistas seda, selgub riigikohtu lahendist. Riigikohtule esitati ka mehe sõidukiroolist kinni pidanud politseiametniku äratundmise protokoll, milles politseinik osutab just R.R-le.

Prokurör leidis, et Harju maakohus tunnistas süüdi ja karistas küll kuriteo toime pannud isikut, kuid teise inimese nime all. Seetõttu saadeti kriminaalasi samasse kohtusse uueks arutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles