Tallinna õpetajad saavad Kõlvarti kinnitusel kätte kogu palgaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti kinnitusel on riigieelarvest eraldatud õpetajate palgaraha on täies mahus kantud koolide eelarvetesse ning jõuab detsembri palgaga 100-protsendiliselt õpetajateni.

«Peale selle eraldas linn 2013. aastal seoses õpilaste arvu kasvuga õpetajate palkadeks täiendavalt 130 000 eurot,» märkis Kõlvart linnavalitsuse pressiesindaja teatel. «Õpetajate palkadeks ette nähtud haridustoetus on kantud koolide eelarvetesse ning selle väljamaksmise eest vastutavad direktorid. Enamikus koolides on õpetajad 10. detsembriks kätte saanud 11 kuu palgaraha ning lisaks palkadele on preemiate ja lisatasudena välja maksmisel 800 000 eurot. Detsembri palgaga ehk 10. jaanuariks saab välja makstud kogu õpetajate palkadeks ette nähtud summa,» ütles Kõlvart.

Sama kinnitasid Tallinna haridusametile ka pealinna koolijuhid. «Palgaraha jõuab tingimata õpetajateni – nagu alati,» ütles Tallinna 53. keskkooli direktor Maie Bragina. «Kokkuhoitud vahendeid kasutame õpetajate aastapreemiateks ja tulemustasuks, kooskõlastatult hoolekoguga. Taotlus on koostamisel, arutamisel. Väljamakse toimub novembri palgaga detsembris.»

Tallinna Kristiine gümnaasiumi direktori Tiina Palli sõnul on juba ette valmistatud käskkirjad, mille alusel makstakse jäägis olev summa õpetajatele lisatasude ja preemiatena välja novembri ja detsembri palgaga.

Tallinna vanalinna täiskasvanute gümnaasiumi direktori Ene Pedai sõnul koolis on 167 abiturienti, kes teevad gümnaasiumi lõpetamiseks vajaliku uurimistöö või praktilise töö ning kelle juhendamise eest makstakse õpetajatele kokku 11 000 eurot. Töö eest eksternide ja üksikainete õppijatega makstakse välja 12 000 eurot ning lisaks ka preemiat heade töötulemuste eest. 

Ristiku põhikoolis, Lasnamäe Vene gümnaasiumis ja Tallinna Järveotsa gümnaasiumis makstakse jäägid välja preemiatena.

Tallinna linnavolikogu on kehtestanud noorempedagoogi ja pedagoogi töötasu alammääraks Tallinnas 715 eurot, vanempedagoogidel 820 eurot ja pedagoog-metoodikud 990 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles