Kriss Põldma: loomeinkubaator on hea võimalus teiste disaineritega suhelda

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tutvustasid oma tõid ja tegemisi üritusel Bazaar Tallinna Loomeinkubaatoris pesitsevad loomeettevõtjad. Üks neist, kes loomeinkubaatorisse oma ateljee rajanud, on rahvusvahelistki tuntust koguva ehtebrändi «New Vintage» by Kriss looja, ehtekunstnik Kriss Põldma.

Noore disaineri loomingut oli kohe Bazaari avamise järel tulnud uudistama hulk huvilisi. Õrnema soo kõrval torkas silma ka meesterahvaid. Põldma sõnul on ta loomeinkubaatorisse kolimisega rahul ning peab selle eeliseks just võimalust teiste disaineritega suhelda.

Loomeinkubaator üldpinnaga ca 1200 m² asub endise Baltika administratiivhoone III ja IV korrusel ning hubases ateljeedeks ja töökodadeks sisustatud hoovimajas. Alustavaid loomeettevõtteid ühendavasse inkubaatorisse kuuluvad aktiivsed ja tegusad moedisainerid, filmi- ja animatsioonitootjad, fotograafid, ehte-, klaasi- ja nahakunstnikud ning paljud teised loomevaldkondades tegutsejad.

Kolme aasta eest pälvis Loomeinkubaator Liverpoolis 9. rahvusvahelise inkubatsioonikonverentsi raames peetud ülemaailmsel Best Science Based Incubator 2010 konkursil enam kui 50 osaleja seast auhinnalise II koha (inkubaatoriauhinna teema: ettevõtlikkuse sidumine loovuse ja kultuuriga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles