Vargad viisid Elisast sülega vanu mobiiltelefone

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade mobiiltelefonide kuhi.
Vanade mobiiltelefonide kuhi. Foto: Elisa

Vargad viisid Tallinna Elisa peakorterist minema hulga vanu mobiiltelefone, millega helistada ei saagi.


Täpsemalt vanad mobiilid varastati Eesti esimesest mobiiltelefonide muuseumist, vahendas Reporter.ee.

Vargad sisenesid öösel seni teadmata moel Tallinnas Sõpruse puiestee Elisa peakontorisse ja panid pihta klaasvitriinide taga olnud vanade mobiilidenäidised.

«Ilmselt on ta tulnud sisse mõne lahkuva töötajaga, kes ei jälginud täpselt ukse kinni langemist ja sel hetkel, kui uks veel kinni polnud langenud, puges kähku sisse,» ütles Elisa tootejuht Risto Taliaru.

«Vargad nägid palju vaeva, riskisid ja said põhimõtteliselt mitte midagi. Kapil lõhuti ära ka kaks klaasi ja neil ka mingi väärtus on ning need tuleb ära parandada, aga see ei ole suur kahju. Pigem on ta meie jaoks nalja tegev juhtum,» sõnas Taliaru.

See, et vanade mobiilidega helistada ei saa ja tegu oli näidistega, oli kirjas ka klaaskapil olnud sildil. Ilmselt ei osanud pätid eesti keelt või ei osanud lihtsalt lugeda.

«Moraalne kahju on kindlasti oluliselt suurem, sest mõnede telefonidenäol oli tegemist suhteliselt haruldaste eksponaatidega, millede taastamine saab olema keeruline,» ütles Taliaru.

Asjaga tegeleb politsei ning analüüsitakse turvakaamera pilti, et tuvastada pätti või pätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles