IRL: Tallinna uus eelarve jätkab vanade probleemidega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Linnavolikogu IRL fraktsiooni esimehe Eerik-Niiles Krossi sõnul  sisaldab esitatud eelarve projekt taaskord samu probleeme – suured kohustused, põhitegevuste alarahastamine ja ebaefektiivne linnamajanduse korraldus.


«Linna esindajate sõnul on Investeeringute planeerimisel esikohale seatud teed, sport ja haridus. Eelarve projekti kirjutatud numbreid vaadates selgub aga, et tegelikult neid valdkondi arendada plaanis ei ole. Investeeringud haridusse on langenud eelmise aasta 17 miljoni euro pealt kõigest kuue miljonini. Kuidas saab sellist langust nimetada hariduse esikohale seadmiseks?» küsis Kross.

«Teede rahastust vähendatud ei ole, küll aga on ära jäänud igasugune progress,» tõdes Kross. «Teede korrashoiuks ja remondiks eraldab linn sama 25 miljonit, mis käesoleval aastal, mil teed muutusid linlaste silme all kuumaastikuks.»

«Eelarve kulude ridu täidavad juba vanade tuntud absurdsuste kõrval ka täiesti uued keskerakondliku linnavalitsuse üllitised. Näiteks näeme Tallinna televisioonile ja mupole lisaks nüüd ka munitsipaalkauplust, mille tarbeks on ettevõtlusametist eraldatud pea veerand miljonit,» ütles Kross.

Krossi sõnul kavatsetakse eraldi tähelepanu alla võtta mitmesugused Tallinna sihtasutused, mida on Keskerakonna võimu ajal siginenud nagu seeni pärast vihma. «On ilmne, et suur osa varjatud poliitilise tegevuse finantseerimisest toimub mitte otse linna eelarvest, vaid läbi sihtasutuste,» lausus IRLi fraktsiooni juht.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles