Tallinna ühissõidukitega on tänavu olnud ligi 600 juhtumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Autobussikoondise buss
Tallinna Autobussikoondise buss Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnaliikluse ASi (TLT) bussidega on tänavu olnud kokku 390 erinevat juhtumit, trollide ja trammidega on firma registreerinud kokku 200 juhtumit.

Aasta algusest praeguseni on registreeritud 390 erinevat bussidega olnud juhtumit, ütles teisipäeval BNSile TLT pressiesindaja Urmas Tooming. Tema sõnul sisaldab see number liiklusavariisid, inimeste vigastada saamisi bussis ja huligaansusi. «Rohkem kui pooltes juhtumitest ei ole bussijuht süüdi olnud,» lisas Tooming.

Trammide ja trollide osalusel on juhtunud tänavu 180 liiklusõnnetust. «Muid juhtumeid, kus inimesed on näiteks kukkunud ja viga saanud, on olnud tänavu veidi üle 20,» lausus Tooming.

«Selliseid intsidente, kus ühissõidukis sõitja ühel või teisel viisil viga saab, tuleb ette iga kuu,» rääkis Tooming. Põhjused on tema sõnul erinevad - näiteks astub mõni inimene ootamatult bussile ette ning juht on sunnitud järsult pidurdama või pöörab mõni auto äkki bussile, trollile või trammile ette.

«Äsja oli juhtum, kus seisvas bussis tõusis inimene istmelt püsti, astus trepiastmest mööda ning kukkus pikali,» lausus Tooming.

Seni viimane tõsisem õnnetus oli ühissõidukis 27. novembril, kui liinibussi ukse vahele jäänud naine sõidukiga mõned meetrid kaasa lohises. Juht ei märganud, et bussi sisenema asunud reisija jalg jäi ukse vahele ning alustas liikumist.

«Seda juhtumit uurib praegu politsei, mistõttu TLT täpsemaid kommentaare enne menetluse lõppu ei anna,» lausus Tooming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles