Tuul rebis Vana-Kalasadamas Vesta lahti

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodetormis oli Tallinnas palju purustusi. Pildil Vana-Kalasadamas seisnud AS Kihnu Veeteed laeva Vesta ahtripoolne kinnitusots purunes ja laev jäi kai külge vaid ühe otsaga. Peagi saabus laeva Juku meeskonnaliige, kes asus Vestat uuesti kinnitama.
Loodetormis oli Tallinnas palju purustusi. Pildil Vana-Kalasadamas seisnud AS Kihnu Veeteed laeva Vesta ahtripoolne kinnitusots purunes ja laev jäi kai külge vaid ühe otsaga. Peagi saabus laeva Juku meeskonnaliige, kes asus Vestat uuesti kinnitama. Foto: Küllike Rooväli

Täna öösel rebisid tormi-iilid puruks Tallinnas linnahalli kõrval Vana-Kalasadamas seisnud laeva kinnitusotsa.

Aktsiaseltsile Kihnu Veeteed kuuluv reisilaev Vesta toodi mõni nädal tagasi seisma Aegna laeva Juku kõrvale, sest Vesta töö sai Leppneeme-Prangli liinil otsa seoses uue laeva Wrango valmimisega.

Ei Vestal ega Jukul polnud tormi ajal pardal vahimeest, kes oleks otsa katkemist märganud ja nii leidsidki juhuslikud möödakäijad, et Kalaturu kai ääres seisnud laev on kell 3 öösel risti sadama akvatooriumis ning seda hoiab kai küljes kinni vaid üks ots. Õnneks helistati kohe laevafirmasse, kust saadeti kohale üks Juku meeskonnaliige, kes püüdis laevale otste lisamisega selle kõvemini kinni saada.

Kui ainus ots oleks katkenud, võinuks Vesta sadama vastaskai otsa paiskudes puruneda ja halvemal juhul uppuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles