Vanalinna elanik: ööelu laga ja lärm on väljakannatamatud

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ööelu tagajärjed vanalinnas elavatele inimestele on sundinud nii sealseid korteriomanikke kui ka vanalinna seltsi muutuma üha aktiivsemaks, et enda elukeskkond taas elamisväärseks muuta.

Tallinncityga rääkis Annika Madisson, kelle hinnangul on aastatega vanalinna elanike jaoks elukeskkonna kvaliteet just ööelu marulisuse tõttu käimas vähikäiku.

«Kõige häirivam on see öine laga ja lärm, mis siin maja ees käib. Samuti see muusika ja tümps, mis tuleb Nimeta baarist,» rääkis vanalinna elanik Annika Madisson, kes elab baari kohal.

Seni on naine kõige häirivamaid õhtuid üritanud  vaigistada sellega, et on saatnud klubi managerile tekstisõnumeid, kui lärm on tõeliselt väljakannatamatuks muutunud.

Alates oktoobrikuust on Madisson aktiivse vanalinna elanikuna asunud aktiivsesse kirjavahetusse linnavalitsuse erinevate ametite ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, viidates, et seadusandlus, mis reguleerib tegutsevaid lõbustusasutusi, on puudulik.

Ametite vastused on tekitanud aga vasturääkivusi. «Konkreetses küsimuses näidatakse seni üksteise peale näpuga,» nendib naine, märkides, et vastutust ei taha sel teemal justkui keegi võtta.

Vaata pikemalt videointervjuust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles