Mootorratturi surma toonud avarii tõi süüdlasele tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo

Harju maakohus karistas neljapäeval tingimisi vangistusega mootorratturi surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustanud veokijuhti, samas jättis kohus enamuses rahuldamata kannatanute kümnetesse tuhandetese eurodesse ulatunud rahalised nõuded.

Kohus mõistis 23-aastase Ahti süüdi liiklusnõuete rikkumises ettevaatamatusest, millega kaasnes inimese surm, ning määras talle lühimenetluse korras kümnekuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Lisakaristusena võttis kohus Ahtilt kuueks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Hukkunud mehe lähedased olid esitanud Ahti ja tema tööandja vastu ka tsiviilnõuded 143 555 euro ulatuses, millest 93 555 eurot soovisid nad varalise ja 50 000 eurot mittevaralise kahju hüvitamiseks. Sellest mõistis kohus Ahtilt ja tema tööandjalt AS-ilt Tallinna Toiduveod solidaarselt välja veidi alla 10 000 euro. Ülejäänud nõuded jättis kohus kas rahuldamata või läbi vaatamata.

Autojuhina töötanud Ahti sõitis 2011. aasta 1. novembril kella 16 ajal Mercedese haagisveokiga mööda Tallinnaa-Rapla-Türi maanteed Rapla suunas ja hakkas Harjumaal Kiili vallas Kangru teeristis sooritama vasakpööret. Samas ei veendunud ta enne manöövri sooritamist täielikult selle ohutuses ja sõitis ette maanteel Tallinna poole liikunud sõidueesõigusega Yamaha mootorrattale, mida juhtinud 37-aastane mees hukkus kokkupõrke tagajärjel sündmuskohal.

Ahti on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles