Politsei eest põgenenud roolijoodik sõitis maasturiga Harju mäe trepist alla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 12 paiku andis politseipatrull Tallinnas Niguliste ja Rüütli tänava nurgal peatumismärguande Toyota Land Cruiserile, mille juht üritas peatumise asemel politsei eest ära sõita.


Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrichi sõnul oli tegemist küllaltki uskumatu looga. «Auto peatus korraks, aga siis sõitis edasi. Patrull sõitis vilkurite ja sireeniga talle järele, aga auto ei peatunud. Ta sõitis kõigepealt Vabaduse väljakule, sealt Toompuiesteele, kust pööras keelumärgi alt ühesuunalisele Falgi teele, ning sõitis vales suunas kuni Komandandi teeni ja sealt Vabadussõja võidusambani,» rääkis Uldrich.

Seal politseiauto peatus ja politseinikud tulid välja, eeldades, et nüüd on tagaajamine lõppenud. «Aga autojuht otsustas treppidest alla sõita. Üks politseinik jooksis autole järele, avas autoukse ja käskis peatuda. Selle peale andis juht ainult gaasi. Politseinik sõitis pooleldi autoukse küljes rippudes kaasa ning Harju tänava alguses olevate kivituvide ees auto lõpuks peatus,» kirjeldas Uldrich tagaajamist.

Maasturi roolis olnud mees tuli autost välja ja püüdis põgeneda. Politseinikud said ta sealsamas kätte ja toimetasid jaoskonda. «Tegemist oli 1969. aastal sündinud Villuga, keda on varem korduvalt liiklusrikkumiste eest karistatud. Juhtimisõigus on talt ära võetud ning tal oli ka üsna korralik joove,» lausus Uldrich.

Ta lisas, et ilmselt algatab politsei kriminaalmenetluse ning asi lõhnab vanglakaristuse järele. Kuigi autojuht ei olnud päris kriminaalses joobes, oli joove siiski üsna suur, sellele lisandub veel lubadeta sõit, politsei eest põgenemine ning varasem, tingimisi määratud kriminaalkaristus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles