Riigikohus ei vae Krossi kaebust Tallinna telereklaamide peale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikohus ei võtnud arutusele kohalikel valimistel Tallinna linnapeaks kandideerinud Eerik-Niiles Krossi (IRL) kaebust linna teavituskampaania keelustamiseks.


Kuna riigikohus Krossi määruskaebust ei aruta, siis jäid muutmata varasemad Tallinna ringkonnakohtu ja Tallinna halduskohtu määrused, milles leiti, et Krossil ei ole Tallinna reklaamikampaania osas kaebeõigust, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Kross leidis oma kaebuses, et Tallinn on õigusvastaselt Eestis televisiooniteenuste osutajate kaudu telereklaamidega Tallinna linna tegevusega seotud teavituste edastamise kaudu reklaaminud Keskerakonda ja selle liikmeid ehk tema hinnangul on tegemist poliitilise reklaamiga.

Tallinna linn on seisukohal, et laste mänguväljakute rekonstrueerimiskava tutvustamine ning eakatele suunatud avalike teenuste kirjeldamine ja üleskutse juba pakutavatele teenustele täiendust pakkuvate ettevõtjate leidmiseks ei ole käsitatavad reklaamina.

Linn märkis, et vaidlustatud klippides ei ole ühtegi linnavalitsuse liiget nimeliselt välja toodud ning neis pole viidatud nende ametipositsioonile, kandideerimisnumbrile või valimisringkonnale, mistõttu ei saa neis klippides esitatav teave olla käsitatav valimisreklaamina.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles