Raske liiklusõnnetuse põhjustaja suri enne kohtuprotsessi algust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla.
Lääne-Tallinna keskhaigla. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus lõpetas kolmapäeval kriminaalasja enam kui kaks aastat tagasi kannatanule raskeid vigastusi toonud liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatud mehe suhtes, kuna kohtualune suri.

Algselt määras kohus 63-aastase Pauli süüasja arutamise septembri keskele. Siis aga taotles mehe kaitsja Pauli saatmist arstlikku ekspertiisi, kuna tema tervis oli märkimisväärselt halvenenud. Nüüd selguski, et mees on vahepeal surnud ning kohtul tuli kriminaalmenetlus lõpetada.

Süüdistuse järgi tagurdas varem kriminaalkorras karistamata Paul 2011. aasta 11. aprillil Tallinnas Paldiski maanteel Lääne-Tallinna keskhaigla ees asuval õuealal Ford Transitiga otsa 78-aastasele naisele, kes kukkus asfaldile ja sai raskeid vigastusi.

Süüdistuse järgi polnud Paul õuealal liigeldes piisavalt tähelepanelik jalakäijate suhtes ja ei kohandanud sõidukiirust õuealale vastavaks ning ei veendunud enne manöövri sooritamist selle ohutuses. Samuti oli Paulil väljahingatavas õhus alkoholi veidi üle seaduses lubatud piirmäära, samuti esines tal terviseprobleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles