Fentanüüliga äritsenud mehel tuleb aastateks vangi minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tallinna vangla.
Pildil Tallinna vangla. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Harju maakohus karistas enam kui nelja aasta pikkuse vangistusega meest, kelle käest läbi käinud fentanüülikogusest oleks saanud tekitada narkojoobe ligi 7000 inimesele.

Süüdistuse kohaselt omandas 39-aastane Roman eeluurimisel tuvastamata isikult 11,37 grammi fentanüüli sisaldavat pulbrit ja andis selle edasi Sergeile, kes hoidis ainet oma elukohas Tallinnas Liikuri tänaval, kuni politsei selle tänavu 6. märtsil toimunud läbiotsimisel leidis ja ära võttis.

Samuti hankis Roman süüdistuse kohaselt veel 1,95 grammi fentanüüli sisaldavat pulbrit, mille politsei leidis Romani käes olnud kilekotist tema kinnipidamisel tänavu 22. juulil Tallinnas Vabaduse väljakul.

Leitud fentanüülist oleks piisanud narkojoobe tekitamiseks kokku ligi 6800 inimesele.

Kohus võttis varem kahel korral kriminaalkorras karistatud Romani prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.

Teisipäeval mõistis Harju maakohus Romani süüdi suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus omandamises, valdamises ja edasiandmises ning karistas teda nelja ja poole aasta pikkuse vangistusega. Samuti konfiskeeriti Romanilt tema kinnipidamisel ja ta elukoha läbiotsimisel leitud 2055 eurot. Lisaks mõisteti mehelt riigituludesse sundraha ja menetluskulude hüvitamiseks välja 2090 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles