Tallinna suuremate kaubanduskeskuste põhikonstruktsioone kontrollitakse pidevalt

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskus.
Solarise keskus. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinncity küsimustele vastates kinnitasid Tallinna suuremate kaubanduskeskuse haldajad, et ehitiste põhikonstruktsioone kontrollitakse pidevalt.

«Meie kehtestatud kord näeb ette, et regulaarne olulisemate sõlmede ja konstruktsioonide üldkontroll toimub vähemalt korra aastas,» rääkis Solarise juht Annneli Palvadre. «Iga kolme aasta tagant toimub veelgi põhjalikum kontroll, mille käigus hinnatakse ka kinniehitatud tugiosasid ja liitumisi kandvate seintega. Eraldi kontrollitakse ka erinevaid konstruktsioone ja kanaleid raskemate ilmastikuolude, näiteks rohke vihma või lume perioodil,» selgitas ta.

Rocca al Mare keskusest kinnitati samuti, et just talvisel ajal on maja konstruktsioonid erilise tähelepanu all. «Talvisel perioodil jälgitakse, et lumekoormus ei ületaks lubatut. Lumerohketel talvedel, kui on tekkinud oht normatiivsete koormuste ületamisele, on katuselt lund eemaldatud.  Konstruktsioonide ülevaatust teostatakse perioodiliselt,» rääkis keskuse turundusjuht Kristi Seppel.

Kristiine keskusest kinnitati samuti, et keskuse  põhikonstruktsioonid on raudbetoonist, mitte terasest nagu Riias katastroofi sattunud Maximas ning külastajate elule ja tervisele pole karta mingit ohtu, konstruktsioonide olukorda kontrollitakse pidevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles