Politsei aitas liiklustalgutel jalakäijaid üle tee

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseil olid täna liiklustalgud, kus tegeleti probleemsete kohtadega liikluses, millest inimesed olid nädala jooksul teada andnud.


Täna oligi politsei väljas täiendavate jõududega ning tegeles probleemsete kohtadega. «Suur osa meile tulnud ettepanekutest kõneles siirast murest ühise liiklusohutuse pärast. Seetõttu on ka politsei peamine ülesanne teha talgutel avastatud liiklusrikkujatele selgeks, et nende käitumine ohustab ja häirib teisi inimesi,» ütles PPA liiklusbüroo komissar Riho Tänak.

Tallinna kesklinnas oli üks politseipatrull muuhulgas ka Eesti Panga hoone kõrval Estonia puiestee ja Kentmanni tänava nurgal. Kuna seal vöötrada ega vastavaid liiklusmärke ei ole, siis ei taha autojuhid seal jalakäijatele teed anda. Politseinike sõnul aga peaksid nad seda seal siiski tegema.

Politseipatrulli kohalviibimine aga põhjustas esialgu selle, et paljud jalakäijad ei julgenudki seal üle tee minna. Ilmselt arvati, et mundrimehed on sinna just neid püüdma pandud. Osa inimesi läks siiski üle tee, nii palju kui see kihutavate autode vahelt võimalik oli.

Autojuhid käitusid valdavalt kahte moodi: need, kes politseinikke ja kaameramehi juba kaugelt nägid, lasksid jalakäijad viisakalt üle tee. Need aga, kes patrulli viimasel hetkel märkasid, üritasid tuima näoga sellest kohast läbi sõita, isegi mobiiltelefoni kõrva äärest võtmata. Neist peeti osa kinni ja selgitati neile sõidukijuhtide kohustusi. Trahvimise peal politsei seekord väljas ei olnud.

Kokku sai politsei liiklustalgutele 532 ettepanekut. Kõige enam tegi inimestele muret juhtide sõidukiirus, mis väga sageli puudutas õueala või 30 km/h piirangut. Tihti toodi probleemina välja jalakäijate poolne teeületamine. Sagedasti mainiti fooritulede eiramist ning ristmike kinni sõitmist tipptundidel. Samuti tõid inimesed välja vastassuunas sõitmist, helkuri mittekandmist, sõiduradade vale valikut, suunatulede mittekasutamist, keelatud kohast pööramist või sissesõidukeelu eiramist.

Kõige enam liiklustalgutööd on politseil Tallinnas ja Harjumaal, kus kogunes üle 350 ettepaneku. Sadakond teadet oli Tartumaalt ja Jõgevamaalt; Lääne prefektuuri tööpiirkonnast ligi 50 ning Ida- ja Lääne-Virumaalt kokku 15.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles