Loomaaia nädala staarid olid amuuri leopardid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopard Akra.
Amuuri leopard Akra. Foto: Signe Kalgan

Laupäeval peeti loomaaias pidu noorte amuuri leopardide Akra, Freya ja Vlada iseseisvumise tähistamiseks.

Aleksei Turovski kõneles külalistele sellest üliharuldasest täpilisest kaslasest, meenutati leopardipesakonna suureks kasvamist ja lahendati päevakohast viktoriini.

Esimesena lahkub Tallinnast Akra – tema uueks koduks saab juba järgmisel nädalal Moskva loomaaed.

Tavatult soe november võimaldab linnutiikidel näha tõeliselt kauneid roosapelikane. Suvel heleda luitunud sulestikuga linnud on nüüd pulmaperioodiks valmistudes nime vääriliselt roosaks muutunud. Kui tavaliselt näevad pulmarüüd vaid loomaaiatöötajad, sest pelikanid on külma ilma eest varjul soojas siseruumis, siis praegu saavad neist vaimustuda kõik, kel soovi.

Neljapäeval sai 29-aastaseks emajääkaru Vaida. Viimasel ajal tervisega kimpus olnud eakas karu sai sünnipäeva puhul söögiks maitsva karvase küüliku.

Eelmise nädala lõpul Nikolajevi loomaaiast saabunud kaubik tõi Tallinna loomaaeda juurde mitu uut loomaliiki. Pärale jõudsid kuus amuuri roninastikut, kaks tuliparti, kolm paari laiknokk-parte ning kolm kauni ja koheva mustavalgekirju karvakasukaga kirileemurit. Huvilised peavad aga siiski veel kannatust varuma, sest esialgu seisab uusasukatel ees karantiiniperiood.

Loomaaia sõbrad pidasid pühapäeval maha suured talgud ja puhastasid ühisel jõul ära elevandiaediku suure basseini sinna suve jooksul kogunenud mudast, liivast ja roostest.

Neljapäeval väisasid loomaaeda töövarjud. Noore huvilise said endale sappa loomaaia veterinaar ning ulukihooldajad troopikamajas ja elevandimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles