Täna algas Nõmme turuhoone lammutamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turuhoone põles maha ööl vastu 30. aprilli.
Nõmme turuhoone põles maha ööl vastu 30. aprilli. Foto: Peeter Langovits

Täna hommikul alustas firma Temiir Nõmme põlenud turuhoone jäänuste lammutamist. Töö võtab aega vähemalt nädala.

Täna kuulutas Nõmme linnaosa ka välja hanke, et leida ehitaja põlenud turuhoone taastamiseks. Hankel osalemiseks saab taotlusi esitada 19. maini, pakkumise esitamise lõpptähtaeg on 21. mai.

Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra ütles, et lammutamise juures viibib ka Ergo kindlustuse esindaja. Eesmärk on ikkagi välja selgitada võimalik põhjus, miks tulekahju 29. aprilli öösel alguse sai. Politsei teatavasti lõpetas uurimise ning ei algatanud kriminaalmenetlust, kuna puudusid viited võimalikule süütamisele.

Vakra sõnul on Ergo üle kandnud ka kindlustusavansi 200 000 krooni ulatuses, et saaks alustada turuhoone lammutamisega. Turuhoone oli kindlustatud 6,5 miljonile kroonile. Maja taastamine esialgsel kujul läheb maksma 4 - 5 miljonit krooni. Aluseks võetakse restaureerimisprojekt. Hoone välisilme peab samaks jääma, kuid muinsuskaitsjad on nõus sellega, et siselahendusi võib üle vaadata ning kasutada tänapäevaseid ehitusmeetodeid ja -materjale, mis tagaksid korraliku tuleohutuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles