Igaüks saab osaleda Tallinna I Valgusbiennaali teose loomisel!

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna I Valgusbiennaal

Tallinna I Valgusbiennaali raames asub rahvusvahelise haardega tippkunstnik Matthieu Tercieux täna Viru Keskuse aatriumis läbi viima tasuta töötubasid, kus koostöös linnarahvaga valmib ainulaadne heli- ja interaktiivsete kaartide installatsioon «You are Here...Somewhere Else» («Sa oled siin… kusagil mujal»).

Novembri lõpus Viru Keskuse Hämariku platsil esitletava mängulise installatsiooni loomises saavad huvilised osaleda täna keskpäevast kuni 25. novembrini. Valminud teost saab tulla uudistama ja kogema Viru Keskuse Hämariku platsil Valgusbiennaali raames 29. novembrist kuni 1. detsembrini.

«Oleme juba alustanud Tallinnaga seotud lugude ja helisalvestiste kogumisega. Töötoas valmivad koostöös kohalikega erinevad joonistused. Installatsiooni eesmärgiks on tuua kokku võimalikult palju eri elualade inimesi ning üheskoos ruumile uutmoodi läheneda,» ütles Matthieu Tercieux. «Võib öelda, et meie unistuseks on rännata üle maailma ja luua uus maailma kaart, mis põhineb inimeste kujutlusvõimel ja fantaasial.»

Prantsuse päritolu kunstniku Matthieu Tercieux teos jahmatas publikut esmakordselt maailma ühel suurimal valgusfestivalil Lyonis. Hiljem on ta oma meeskonnaga installatsiooni püsti pannud veel Reimsis, Brüsselis, Ljubljanas ning teistes Euroopa linnades, ent iga kord on tulemus uus ja unikaalne.

24. novembrist kuni 1. detsembrini toimuva valgusbiennaaliga soovivad tegijad tutvustada kõrgetasemelist valguskunsti ja -disaini ning tuua see inimestele lähemale. Biennaali külastajatel on võimalik valgust näha, kuulda ja katsuda, seda tundma õppida ning endale sobivaks muuta. 

Sündmuste kava saab vaadata ja biennaali valguskaardi alla laadida siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles