Mupo kinkis Moldova lastele 550 helkurit

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur
Helkur Foto: Toomas Huik

Munitsipaalpolitsei amet andis Moldova saatkonnas suursaadikule Victor Guzunile üle 550 Mupo tähistusega helkurit, mis on mõeldud jaotamiseks Moldova suurima maantee, Chisinau-Balti ääres elavate külade lastele.

«Saadik pöördus meie poole palvega toetada saatkonna initsiatiivi koguda Eesti firmadelt ja organisatsioonidelt helkureid, mis Moldova lastele sügis-talvisel pimedal ajal turvalisema liikumise tarvis jagamiseks lähevad. Eelmisel aastal toetas Mupo saatkonna pilootprojekti helkurite kogumisel 300 helkuriga,» ütles Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Raik Saart.

«Nii, et väike kuid ilus panus Mupo poolt Moldova laste liiklusohutusse. See on sümpaatne ettevõtmine, mida me meeldi meel toetame.»

Moldova suursaadiku Victor Guzuni sõnul on helkurid Moldovas kahjuks veel vähe tuntud ja nende kasutamise potentsiaal alles avastamisel. 

«Pärast Eestisse tööle asumist hakkas mulle silma kuivõrd kohusetundlikult siin helkurite kandmisse suhtutakse ja kuivõrd palju paremini on jalakäijad märgatavad,» ütles Guzun. «Arutasime seda teemat oma ajakirjanikust abikaasaga, sest meile tundus Eestis toimiv tegevus ja ka statistilised numbrid muljetavaldavad.»

«Nii sündiski otsus alustada Chisinausse viiva põhimaantee ääres elavate laste helkurikampaaniat. Päevas sõidab küladest läbival teel 14-15000 autot ja õnnetustes hukkunud laste arv pimedal perioodil on väga suur.»

Helkurikampaania leidis suursaadiku sõnul suurt positiivset vastuvõttu Moldova koolides ja laialdast kajastust meedias. Möödunud aastal kogus Moldova suursaatkond Eestist kokku 3000 helkurit, sellel aastal plaanitakse koguda 7000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles