Savisaar: Reformierakond võib mõne aasta pärast Keskerakonnaga liituda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles Tallinna TV saates «TeleTallinn», et mõne aasta pärast võib Reformierakond ise avaldada soovi Keskerakonnaga liitumiseks.


Praegu olevat sellest aga isegi Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioonist veel vara rääkida, arvas Savisaar saatejuhi küsimusele vastates.

«Esiteks neil on praegu meist paremaid partnereid saadaval. Mulle tundub, et pärast seda kui sotsiaaldemokraadid nägid, et nende kavatsusest võtta Türi ja võtta Tallinn ei tule midagi välja, on nad selgelt hakanud eelistama valitsusse minekut, aga selleks on neil vaja kõigepealt olemasolev valitsus ära lõhkuda ja IRL sealt välja tõrjuda. Ma arvan, et see on mingil määral ka selle tänase ürituse tagamaa,» ütles Savisaar.

«Kui praegu rääkida sellest, mis võiks saada Reformierakonna ja Keskerakonna suhetest, siis me oleme mõlemad olnud valitsuses. Me oleme olnud nii koalitsioonis kui ka teine teisel pool barrikaadi. Aga mina olen küll Toompeal kuulnud seda versiooni, et varem või hiljem Reformierakond erakonnana liitub Keskerakonnaga. Mina ütlen, et praegu on veel liiga vara, Reform ei ole selleks veel küps. Aga kuskil kolme-nelja aasta pärast on see täiesti tõsine võimalus, et Reformierakond näebki olukorrast väljapääsu Keskerakonnaga liitumises. Aga räägime sellest siis, kui see on juba realistlik edasimineku tee,» lausus Keskerakonna esimees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles