Savisaar pani Langi lahkumist prognoosides põhjalikult puusse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Tallinna televisioonis.
Edgar Savisaar Tallinna televisioonis. Foto: Ekraanitõmmis videost

Umbes samal ajal, kui kultuuriminister Rein Lang teatas ETV saates «Kahekõne» enda tagasiastumisest, prognoosis Keskerakonna esimees Edgar Savisaar Tallinna televisioonis, et kultuuriminister võib tagasi astuda kuu või pooleteise pärast.


Täna riigikogus Langile esitatud umbusaldusavaldus oli Savisaare sõnul täiesti arusaamatu protsess. «Pigem oli see tehtud selleks, et probleem päevakorrast maha võtta. Et anda võimalus sellest enam mitte rääkida. Võib-olla kuu-pooleteise pärast Lang lahkubki. Samamoodi oli ju ka (Maret) Maripuuga, kui ta oli sotsiaalminister,» rääkis Savisaar Tallinna TV saates «TeleTallinn. Linnapea tund».

«Praegu võeti see teema igatahes maha. See oli teada, et see umbusaldushääletus läbi ei lähe. Välja arvatud juhul, kui selle taha oleksid tulnud ka isamaaliitlased. Aga neil ei olnud selleks põhjust, kui nad vähegi tahavad koalitsioonis püsida. Nii oligi juba eile selge, et sellest umbusaldusavaldusest midagi välja ei tule,» lisas ta.

«Aga see muidugi häälestas inimesi teatud kindlas suunas. Ja ka see, et nii suur hulk kultuuriühendusi võttis suuna kultuuriministri vastu, on muidugi näitaja. Ma arvan, et Lang on muutunud liiga rahulolevaks ja eks ta täna omad vitsad ka sai,» arvas Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles