Pressinõukogu mõistis Tallinncity õigeks

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv
Tõnis Kõiv Foto: Liis Treimann

Pressinõukogu arutas Reformierakonna liikme Tõnis Kõivu kaebust Postimehe veebis Tallinncity 28. septembril 2013 ilmunud artikli «Tarand: Ülemiste järve avamine tõstaks Tallinnas vee hinda» peale ja otsustas, et väljaanne ei ole rikkunud head ajakirjandustava.

Artiklis vahendati Indrek Tarandi kommentaari ideele avada Ülemiste järv inimestele. Artiklis on väidetud, et Ülemiste järv avatakse suplejatele.

Tõnis Kõiv kaebas Pressinõukogule, et ta ei ole kunagi rääkinud, kirjutanud ega muul moel avaldanud arvamust, et Ülemiste järve võiks suplejatele avada või ujumiseks kasutada. Ta lisas, et on alati rõhutanud, et järve kaldal asuv tee tuleks avada veega otseselt mitte kokkupuutuvateks tegevusteks. Kaebaja ei ole rahul, et väljaanne avaldas eksitava info ja et tema käest ei küsitud kommentaari. Samuti ei reageerinud leht kaebaja väitel tema saadetud vastulausele.

Postimees vastas Pressinõukogule, et tegemist oli Indrek Tarandi arvamusavaldusega ja loos kasutati tema ja Marek Strandbergi kirja linnapeakandidaatidele. Lehe hinnangul ei tundunud Tõnis Kõivu Ülemiste järve avamist pooldav seisukoht sugugi negatiivne ja vastulauset vajav. Esmaspäeval lisas leht veebi ka Tõnis Kõivu arvamuse.

Pressinõukogu otsustas, et Postimees ei ole rikkunud ajakirjanduseetika koodeksit, sest tegemist oli üldteada asjaga ja lisaks avaldas leht Tõnis Kõivu vastulause esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles