Video: milline on Eesti paviljon maailmanäitusel 2015?

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milano maailmanäituse Eesti paviljoni ideekonkursi võidutöö. Võitjaks tuli "€žGallery of__", mille taga on  Ott Kadarik, Mihkel Tüür, Tanel Trepp, Kristi Tuurmann, Kadri Tamme, Uku-Kristjan Küttis, Kaarel Kala, Alari Orav, Karlo Funk, Ants Uustalu ja Kerli Kehman. 
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Milano maailmanäituse Eesti paviljoni ideekonkursi võidutöö. Võitjaks tuli "€žGallery of__", mille taga on Ott Kadarik, Mihkel Tüür, Tanel Trepp, Kristi Tuurmann, Kadri Tamme, Uku-Kristjan Küttis, Kaarel Kala, Alari Orav, Karlo Funk, Ants Uustalu ja Kerli Kehman. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) kuulutas täna välja idee-, arhitektuuri- ja sisekujunduskonkursi võitjad Eesti paviljoni rajamiseks Itaalias EXPO Milano 2015 maailmanäitusel. Konkursi võitis meeskond, kes esitas töö nimega «Gallery of__» , teiseks tuli töö nimega «Täppistoit» , kolmanda koha saavutas võistlustöö «Müha» .

Žürii otsustas ühehäälselt anda võidu «Gallery of__» nimelisele tööle, mille taga on Kadarik Tüür Arhitektid OÜ koosseisus Ott Kadarik, Mihkel Tüür, Tanel Trepp, Kristi Tuurmann, Kadri Tamme, Uku-Kristjan Küttis, Kaarel Kala, Alari Orav, Karlo Funk, Ants Uustalu ja Kerli Kehman. Võidutöö näeb ette, et Eesti paviljon on võimalikult avatud ning see ehitatakse puidust kastidest, mille vahel on võimalus kiikuda. 

Teise koha sai töö «Täppistoit» , mille esitajaks olid PIN Arhitektid OÜ, OÜ Stuudio La ja Event Masters OÜ. Kolmanda koha võitis töö „Müha» , mille esitajaks oli Eesti Suveniirid OÜ.

Lisaks andis žürii välja kaks ergutuspreemiat töödele «Seenevaikus»  (HG Arhitektuur OÜ, Hannes Praks OÜ, Motaki OÜ, Prismattery OÜ, OÜ Karabana, OÜ Pōhjaka Mõis) ja «Siilik» (Kingent Management OÜ), eelkõige nende eripäraste ja julgete ideelahenduste eest.

Konkursi žüriisse kuulusid arhitektid Peeter Pere ja Raivo Kotov, sisearhitekt Janno Roos, disainer ja loovjuht Asko Künnap, kommunikatsioonikonsultant Raul Rebane ja EXPO Milano 2015 Eesti esinduse projektijuht Andres Kask, žürii esimees oli EASi juhatuse liige Martin Hirvoja. Žürii auhinnafond oli 27 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles