Jõuluturul on sel aastal rohkem põhjapõtru ja karusselle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused jõuluturu avamiseks.
Ettevalmistused jõuluturu avamiseks. Foto: Uwe Gnadenteich

Sel reedel avatakse Raekoja platsi traditsiooniline jõuluturg.


«Me avame jõuluturu sel reedel, 22. novembril ja see jääb avatuks kuni 8. jaanuarini. Jõuluturg on lahti iga päev kella kümnest hommikul kuni kella seitsmeni õhtul. Sooje jooke saab osta kella 23ni. Riigipühadel on turg avatud kella 12-15, aga uusaastaööl kestab programm kella kaheni öösel,» rääkis jõuluturu korraldaja Diana Harusoo linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Et kõigil oleks huvitav jõuluturgu külastada, siis me katsume sinna alati midagi uut ja huvitavat leida. Sel aastal lisasime dekoratiivvalgust, mis loodetavasti paistab säravalt välja. Oleme teinud ka uued lavadekoratsioonid, nii et lava justkui hõljuks õhupallidel. Loomulikult on uus kultuuriprogramm, mille mahtu me oleme igal aastal suurendanud. Programm toimub reedeti ja laupäeviti kella 17-19 ja pühapäeviti kella 12-14,» rääkis Harusoo.

Kokku käib jõululaada laval ligi sada kollektiivi enam kui 1500 esinejaga. Nende seas on nii tantsutrupid, laulukoorid, rahvatantsurühmad ja teised esinejad. Uusaastaprogramm algab vana-aastaõhtul kell kümme ja kestab kella kaheni öösel.

Uuendusena on sel aastal jõuluturul kaks karusselli. «Eelmisel aastal oli meil üks karussell ja me saime väga head tagasisidet väikeste laste vanematelt. Seetõttu tõime sel aastal kaks karusselli. Ja meie põhjapõdraperel sündis selle aasta maikuus väike põhjapõdrapoiss. Niisiis on meil juba neli põhjapõtra. Jõuluvana saabub esimesel advendil koos põhjapõtradega ja on kohal esimesest advendist kuni jõuluturu lõpuni. Ta võtab lapsi vastu oma majakeses iga päev kella 10-19. Lapsed saavad talle luuletusi lugeda või laulda. Ja kellel see hästi välja tuleb või kes muidu hea laps on, see võib saada ka maiustusi,» lubas Harusoo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles