Video: Tallinncity toob lugejateni Tiina Talumehe kollektsiooni «Sügisbarokk» esitluse

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Talumehe "Sügisbarokk"
Tiina Talumehe "Sügisbarokk" Foto: Kaarel Grepp

Tuntud Eesti moelooja Tiina Talumees esitles teisipäeval Kadrioru lossis oma sügistalvist couture-kollektsiooni «Sügisbarokk», mille Tallinncity otseülekandes lugejateni toob.

Kollektsiooniga tähistab Tiina Talumees ka omanimelise moestuudio 15. tegutsemisaastat. Kadrioru loss, kui isiklike mälestuste ja säravate emotsioonide pelgupaik, on disaineri südames erilisel kohal. Lossi dekoor, baroki voogav ja elav loomus läbivad teemana igat rõivatükki, mis «Sügisbaroki» tarvis loodud. Moekunstniku sõnul on suur au tähistada oma väikest aastapäeva nii võimsa väärtusega paigas.

«Loodan, et esitlusest saab tseremoonia, mis ühendab nii lossi, viimasest inspireeritud kollektsiooni kui ka kohalviibijad. Eriti muidugi need, kes võtavad tänapäevase barokitõlgenuse omaks ja soovivad seda emotsiooni edaspidi ka seljas kanda,» rääkis disainer.

Inspireerituna lossi dekoorist ja detailidest on Tiina Talumees loonud kollektsiooni, mis toob moehuvilisteni Kadrioru peened nüansid tänapäevases võtmes. Viimasest annavad aimu mugavad ja hästi kantavad materjalid. «Sügisbaroki» peakangelasteks on väänlevate nöör- või paeltikanditega kaunistatud villajersey, villakrepp ja puuvillapits. Uhkeldavama poole pealt on kollektsioonis esindatud kuldsed tikandid, brokaat ja voogav satiin.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles