Savisaar: Suur-Tallinnas võiks elada vähemalt 700 000 inimest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Toomas Huik

Tänasel kohtumisel  Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni liikmetega rõhutas Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et pealinna elanikkond võiks pea kahekordistuda.

«Majandusteadlaste arvates on rahvusvahelises konkurentsis edukad vaid arvestatava kaaluga suurlinnad. Juba täna osaleb selles konkurentsis peamiselt Tallinn ja osa Harjumaast, ehk Suur-Tallinn, kuid targa ettevõtluse mekaks või tõmbekeskuse kujunemiseks on vajalik veelgi kasvatada kriitilist massi ning tõsta tööjõutootlikkust.»

«Kui vaadata maailmas toimuvat, siis rahvastik üldiselt koondubki suurematesse linnadesse. Teadlaste hinnangul võiks konkurentsivõimelise Suur-Tallinna piires elada aga vähemalt 700 000 inimest, et olla ettevõtluse jaoks piisava tööjõupotentsiaaliga piirkond. Seega vaatamata viimaste aastate elanike arvu kasvule vajab Tallinn täiendavaid võimalusi edasiseks kasvamiseks ning seda ei saa lõputult teha muu Eesti arvelt,» märkis Savisaar.

Kõneledes Tallinna edasisest arengust märkis Savisaar, et Tallinna põhiliseks koostööruumiks jääb Läänemere ruum, kus Tallinn peab muutuma kas üksinda või koos Helsingiga oluliseks tõmbekeskuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles