Reklaamifirma sai Eerik-Niiles Krossi reklaamimise eest trahvi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Krossi valimisreklaam Pirita teel.
Eerik-Niiles Krossi valimisreklaam Pirita teel. Foto: Uwe Gnadenteich

Harju maakohus määras reklaamifirmale Megameedia Grupp 1200 euro suuruse trahvi, kuna firma rikkus poliitilisele välireklaamile kehtestatud piiranguid, kui jättis Tallinnas õigeaegselt maha võtmata IRLi linnapeakndidaadi Eerik-Niiles Krossi valimisplakati.

Kohus leidis, et reklaamifirma Megameedia Grupp vastutust kergendavaks asjaoluks on puhtsüdamlik kahetsus ning firmat pole varasemalt väärteokorras karistatud, mistõttu on rikkumise eest võimalik juriidilist isikut karistada rahatrahviga alla sanktsioonis ette nähtud keskmist määra, vahendas ERR Uudised.

Seaduse järgi on juriidilisele isikule võimalik poliitilisele välireklaamile kehtestatud piirangute rikkumise eest mõista rahatrahv kuni 3200 eurot.

Reklaamifirmale koostati 16. oktoobril väärteoprotokoll, kuna firma jättis Tallinnas Pirita tee ja Saare tee ristumiskohal maha võtmata valimisreklaami, millel oli kujutatud Eerik-Niiles Krossi pilt ja kiri «Kross linnapeaks! Ajame Eesti asja Tallinnas IRL» ja erakonna logo.

Samas hakkas sel päeval kehtima poliitilise välireklaami keeld, mis tähendas, et firma oleks pidanud enne keelu jõustumist plakati maha võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles