Tallinn peab maksma bussis kukkunud naisele 15 000 eurot

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liinibuss. Pilt on illustreeriv.
Tallinna liinibuss. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Linnatranspordi AS peab bussis kukkudes rängalt viga saanud ning pärast õnnetust töötuks jäänud naisele maksma moraalse kahju hüvitamiseks 15 000 eurot.

Harju maakohus tegi bussis kukkudes viga saanud Helga kasuks otsuse tänavu veebruaris,  juulis jättis selle otsuse muutmata ka Tallinna ringkonnakohus ning nüüd otsustas riigikohus Tallinna Linnatranspordi AS-i kassatsioonkaebust mitte menetleda.

Kuigi Helga nõudis kohtus moraalse kahju hüvitsena 30 000 euro väljamõistmist, siis leidis kohus, et tema nõue on põhjendatud 15 000 euro ulatuses, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Traagiline õnnetus juhtus 2011. aasta 5. aprillil, kui naine sõitis 40. liini bussiga, mis tegi äkkpidurduse ja naine kukkus trepimademelt bussiukse juurde selili maha, murdes oma selgroo nimmelüli.

Samal ajal jätkas buss liikumist, justkui poleks midagi juhtunudki, kiirabitöötajad tulid bussi alles neli peatust hiljem, Sõle tänaval ning viisid kannatanu haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles