Restoraniarvustus: restoran, kus klient on kuningas

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga Restoran
Kuninga Restoran Foto: Kultuurikava.ee

Väike, peaasjalikult mereandidega kostitav Kuninga restoran Tallinna vanalinnas ei jäta kliendile hetkeski kahtlust, et just teda siin pikisilmi oodatigi.

Novembrikuine Tallinna restoranide nädal möödus nagu unenägu - koos tuhandete teiste hobigurmaanidega võidu netis klikkinud, õnnestus kontrollkahvlil mõned pakutud menüüdest ära proovida.

Ent kuna kontrollkahvel on oma eesmärgiks võtnud alati midagi uut avastada, napsas ta õhtusöögi kahele Kuninga restoranis: väike uus koht vanalinna südames võib hajameelsel jalutajal kergesti kahe silma vahele jääda.  

Kuninga restoranis lubatakse klienti kõikvõimalike mereandidega poputada - näiteks homaari võtab kokk otse te silme all akvaariumist, sada grammi homaari maksab 12 eurot, kuid arvestada tuleks, et korralik homaar kaalub vähemalt 500 grammi ning restorani menüü ütleb, et mujal Eestis te homaari ampsata ei saa. Sisekjunduse vaieldamatuks hitiks ongi kaheks jagatud restorani keskel asuv akvaarium, kus tulevane õhtusöök veel sõrgu krabistab.

Mõistagi ei puudu menüüst ka austrid (sibulavinegreti, brioche'i ja soolarohuga, kuus austrit maksab 27 eurot) ja kalamarjavalik pliinide, kartulipannkookide, hapukoore, murulaugu jms. lisandiga, olenevalt kalamarjast 14-95 eurot).

Kes keiserlikult priisata ei taha, saab söönuks ka odavamalt: näiteks veiniste rannakarpidega mekutada võib 12 euro eest, Kuninga uhaa maksab 14 ja raitiiva salat laimi sushiriisi, krõmpsuva avokaado lendkala marja ja laimivahuga samapalju. Kohalikku värsket püügikraami tasub samuti küsida, sest seegi on menüüs - kolme liiki kohalikku kala koos lisanditega saab maitsta 25 euro eest.

Ühel hetkel on aga Kuninga menüükoostajad karnivooride rünnakule ilmselt alla andnud ja ka mõned liharoad toidukaardile tõstnud, nii saavad ka liha himustajad siiski kalarestoranis oma osa: poolekilone T-bone steak koduste kartulikroketite, salati ja kirsstomatitega maksab 42 eurot.

Kontrollkahvel pidi aga ete võtma restoraninädala menüü (20 eurot sööja kohta; peaks seloomustama restorani kõige paremini), kuhu kuulusid kõrvitsa cappuccino kreemsupp metsikute krevettidega, lõherullid kartulikreemi, hooajaliste köögiviljade ja juustu-veini kastmega ning soe õunakook isevalmistatud  jäätisega.  Kui juba kuninglik õhtusöök, siis valis kontrollkahvel  alla loputamiseks vahuveini (Prosecco Valdobiaddene Brut, 32 eurot).

Etteruttavalt olgu öeldud, et kokale pole midagi ette heita: kreemsupi täidlust aitas leevendada hõrk cappucchinovaht, mis koos krevettidega moodustas taevas sõlmitud liidu. Lõhe, olgugi, rullis, küpsusaste oli samuti täpselt paras, kergelt roosakas, vaid kartulikreem ja juustu-veinikaste lisasid roale teatavat raskust - hõrgu kala juurde piisanuks täiesti juurviljadest. Kontrollkahvli õhtusöögikaaslane kurtis, et talle tundub roog liialt jahe, ent eks seegi sõltub paljuski sööja eelistustest.

Magustoit oli samuti täpselt seda, mida lubas: ei liigseid ambitsioone, lihtne kodune kook jäätisega. Siiski tahtnuks ehk õhtusöögi lõpetada millegi eksklusiivsemaga, seega tuleb tagasi tulla maiustama värske besee, värskete marjade, pistaatsiapähklivahu ja apelsinikrõpsuga (8.50 eurot).

Teenindus on aga Kuningale kohane - nagu nimgi ütleb, antakse kliendile esimesest pilgust mõista, et ainult teda siin oodatigi. Tähelepanelikkus, täpsus, sõbralik naeratus, ülim viisakus ja kiirus iselooomustavad Kuninga restorani teenindajaid.

Mitte kusagil Eestis pole hüvastijätuks ulatatud restorani raamatut: ikka selleks, et klient saaks koduski tutvuda kauni kujundusega roogade,  kokkade seniste saavutustega erialakonkurssidel ja lõpptulemusena kunagi taas Kuningasse naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles