Loomaaia uudised: poegimise raskuspunkt kolis alpinaariumisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siberi kaljukits tallega.
Siberi kaljukits tallega. Foto: Inari Leiman

Lehekuu tõi külmale ilmale vaatamata Tallinna loomaaias kaasa poegimishooaja raskuspunkti ülekandumise alpinaariumisse, kus tänaseks on siberi kaljukitsedel üks, nuubia kaljukitsedel kaks ja buhaara uriaalidel koguni kuus talle.

Miilusid ehk davidi hirvesid sünnib loomaaia põhjavärava lähistel jätkuvalt juurde ja nende aedikus on praeguseks rõõmsalt ringi kalpsamas juba seitse tänavust vasikat.

Amuuri leopardi pojad on kõndimise enam-vähem ära õppinud ja taaruvad vahel kaamera vaateväljast kaugemale, mispeale loomaaed saab murelike küsimustega e-kirju tervest maailmast. Eriti palju tuleb neid Soomest, kus meie leopardihakatiste jälgimine paistab juba muutuvat rahvusspordiks.

Kotkamäel on habekotkail pesas viis muna, kääpakotkaste pesast võeti kaks muna ära ja viidi inkubaatorisse. Terasemad seirajad panid kindlasti tähele, et neil olid vahepeal pesas munad näha. Loodetavasti munevad nad veel, et linnuhuvilised saaksid tulevikus nende lõimetishooldega seotud tegemistel pilgu peal hoida. Veelinnutiikidel hakkasid munema mustluiged ja inkubaatoris koorus esimene paabulinnutibu.

Meeldiva üllatuse valmistasid loomaaiale enam kui 40 vabatahtlikku riigi registrite ja infosüsteemide keskusest, kes aitasid heakorrateenistusel võsast ja rämpsust puhastada kaua tühjana seisnud nurga, kuhu loodetakse veel sellel suvel välja panna maasarvikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles