Piirkiiruse alandamise küsitlusel on osalenud üle poole protsendi tallinlastest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavõim kaalub Tallinna kesklinnas piirkiiruse vähendamist 40 kilomeetrini tunnis.
Linnavõim kaalub Tallinna kesklinnas piirkiiruse vähendamist 40 kilomeetrini tunnis. Foto: Peeter Langovits

Reede pealelõunaks oli Tallinna elanike küsitlusel kesklinnas liikumiskiiruse piiramise teemal oma seisukoha öelnud 2275 inimest.

1. mai seisuga elas Tallinnas 409 661 inimest, seega on nädala lõpuni kestval küsitlusel praeguseks osalenud üle poole protsendi tallinlastest.

Osalemisaktiivsus tõusis märkimisväärselt vahetult peale küsitluspunktide avamist kaubanduskeskustes – esimese tunni jooksul anti kümnes kaubanduskeskustes asuvas küsitluspunktis kokku 274 häält.

Küsitluspunktid on avatud Solarise keskuses, Rocca al Mare kaubanduskeskuses, Kristiine keskuses, Lasnamäe Prismas ja Idakeskuses, Magistrali kaubanduskeskuses, Järve Selveris, Pirita Selveris, Põhja Rimis ja Sõle Selveris. Küsitluspunktid on avatud reedel ja laupäeval kella 12-19 ning pühapäeval kella 12-16.

Küsitlus viiakse läbi ka elektrooniliselt. Elektrooniliselt saab hääletada ööpäevaringselt kuni 8. mai kella 20-ni. Elektroonilise hääletamise võimalust on seni kasutanud 1573 inimest ning küsitluspunktis hääletamise võimalust 702 inimest

Kesklinna vanema Aini Härmi sõnul ootab ta küsitlusest elavat osavõttu. «Oleme alustanud diskussiooni kesklinna turvalisemaks muutmiseks ning eeldame, et linlased kasutavad võimalust selles oma sõna sekka öelda,» ütles Härm Raepressi vahendusel.

«Tegemist pole poliitilise küsimusega, vaid tahtega muuta tänavad lastele ja vanuritele ohutumaks. Ka siis, kui suhtute kiiruse alandamisse negatiivselt, näitate, et senine diskussioon pole olnud asjatu, vaid pannud inimesi kaasa mõtlema,» kutsus kesklinna vanem linlasi oma arvamust avaldama.

3.-9. maini toimub Tallinnas linnaelanike küsitlus, mille eesmärgiks on välja selgitada linlaste seisukoht küsimuses, kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirust alandada. Linnaelanikud saavad võimaluse öelda välja oma seisukoht küsimuses «Kas Tallinna kesklinnas tuleks sõidukite piirkiirus alandada 50 kilomeetrilt tunnis 40 kilomeetrile tunnis?», vastates küsimusele kas «jah» või «ei».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles