Muraste kool sai nurgakivi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muraste kool sai neljapäeval nurgakivi.
Muraste kool sai neljapäeval nurgakivi. Foto: Katrin Romanenkov

Harku valla uus põhikool sai neljapäeval nurgakivi. Koolimaja rajatakse valla suurimasse külla Murastesse ning lisaks õpiruumidele on hoone mõeldud ka kohalikule kogukonnale vaba aja veetmiseks.


«Harku on lasterohke vald ning järgmisel aastal on meil kooliteed alustamas kümne klassikompleti jagu lapsi. Olemasolevad koolid kõiki mahutada ei suuda, seega on uut koolimaja hädasti vaja. Kuivõrd ehitaja on Harku vallale teisigi objekte igati kvaliteetselt ja tähtaegselt ehitanud, siis olen veendunud, et kõik läheb plaanipäraselt ning järgmise aasta sügisel saavad siin majas lapsed kooliteed alustada,» ütles Harku vallavolikogu esimees Arno Hirtentreu.

Eventus Ehitus juhatuse liige Lauri Kaska sõnul ei ole Muraste hariduskeskus esimene sotsiaalehitis, mida Harku vallale ehitatakse. «Eesmärk on tellija usaldust õigustada ka antud projekti puhul,» lisas ta.

Muraste Kool valmib järgmiseks sügiseks. Kahekordse hoone põrandapinda saab olema 3300 ruutmeetrit. Koolimaja osas on kaheksa tavaklassiruumi, lisaks poiste ja tüdrukute tööõpetuse klassid, kunstiklass, arvutiklass ja muusikaklass, avatud raamatukogu, söökla ning spordisaali. Külaseltsi ja noortekeskuse tarbeks eraldatakse ligi 200 ruutmeetrine majaosa, kus on mõlemale eraldi kööginurk ning ruumid tegevuste läbiviimiseks. Hoone ehitus läheb maksma 2,5 miljonit eurot ning see finantseeritakse Harku valla eelarvest.

Koolimaja liftišahti nurka betoneeritud silindrisse läksid traditsiooni kohaselt värske vallaleht, koolimaja eskiisprojekt, kooli asutamise otsus ning kohalviibinute visiitkaardid ja veidi münte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles