Neeme Korv: kadunud poja tagasitulek

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Vaevalt et keegi meist mäletab kõiki Viru hotelli juurdeehitusega seotud üksikasju. Olgu siis põgusalt meenutatud: Tallinna ühe tuntuima hotelli 17-korruseline juurdeehitis, mis rahvasuus Viru Pojaks sai ristitud, pidi esialgsete plaanide kohaselt tulema Tammsaare parki.



Avalikkuse survel leiti aga, et see on sobimatu nii muinsuskaitselistest, keskkonna- kui ka linnaehituslikest kaalutlustest lähtuvalt. Oma kaaluka sõna ütles sekka UNESCO – küsimuse alla seati koguni vanalinna koht maailmapärandi nimekirjas. Detailplaneeringut muudeti, arendaja käis aga linnaga kohut.

Tänavu aprillis sai Tallinna linnavalitsus aktsiaseltsilt Hotell Viru kirja, milles nõutakse hüvitist selle eest, et linn planeeringu tühistas. Eile jõudis kahjunõue Harju maakohtusse.

Kahjusumma sisaldab nii otseseid planeerimiskulusid kui juurdeehitise rajamise võimaluse kaotusest tulenevat kahju ning pole ei vähem ega rohkem kui 162 miljonit krooni.

Kõlab nagu Agatha Christie romaanis: vahepeal juba surnuks peetud poeg ilmub ja nõuab oma osa saamata jäänud pärandist. Kas asi ka samavõrd põnevaks läheb, selgub siis, kui kohtuveskid jahvatama hakkavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles