Savisaar valiti taas linnapeaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu valis 46 poolt- ja 26 vastuhäälega Tallinna linnapeaks tagasi Edgar Savisaare.


Tänades linnavolikogu usalduse eest märkis Savisaar, et õnneks ei vaja linnavalitsus aega sisseelamiseks, vaid saab kohe hea hooga tööd jätkata. «Tunnustan eriti IRLi fraktsiooni lubadust mitte anda meile valimisjärgset sadat päeva. Vaatame, kas selles volikogus uuenenud opositsioon ise ei vaja seekord käivitumiseks seda sadat päeva. Tean Toompealt omast kogemusest, et pikaajalise opositsiooni roll ei ole kerge,» ütles Savisaar.

Savisaar esitas volikogule uue linnavalitsuse struktuuri puudutava eelnõu, mis näeb ette seitsmeliikmelise linnavalitsuse, mis koosneb linnapeast ja kuuest abilinnapeast. 46 poolt- ja 26 vastuhäälega võttis volikogu eelnõu vastu.

Taasvalitud linnapea sõnul kavatseb linnavalitsus uuel ametiajal nagu ka möödunud nelja aasta jooksul seista terve Tallinna, Harjumaa ja Eesti huvide eest. Ühtaegu väljendas ta lootust muutustele Toompea-poolses suhtumises.

«Tallinna lähinaabruses tõid valimised mitmeidki muutusi, mis lubavad loota, et igapäevane koostöö meie naabervaldade ja linnadega tiheneb veelgi. On ju selge, et Tallinna ja meid ümbritseva linnastu koostööst võidavad kõik,» märkis Savisaar.

«Ma usun kindlalt, et senine väiklus ja ärapanemine on end Toompea jaoks ammendanud. Seda näitasid valimistulemused – kiusa Tallinna Toompealt palju sa jaksad, aga linnamüürile ei tee see tuul midagi. Seepärast saavad meie suhted tulevikus ainult paraneda ning sellest võidab loomulikult Tallinn ja ka terve Eesti,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles