Tallinna jõulupuu langes naabri kadeduse ohvriks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva hommikul Kiili valda Raekoja platsi jõulukuuse järele minnes avastasid Kesklinna valitsuse töötajad, et puu mõned alumised suured oksad on ära saetud.


Kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Aigar Palsneri sõnul olevat sellega hakkama saanud naaberkinnistu omanik, kelle väitel ei olevat prügiauto muidu kuusest mööda saanud.

«Jäägu see asi tema hinge peale. Puu on õnneks täiesti kasutamiskõlblik. Tüvi läheb 1.60 meetri ulatuses nagunii maa sisse ja kuuse alla pannakse tavaliselt väikesed kuused, nii et mingit suurt häda ei ole,» lausus Palsner.

Kuusk loodetakse Raekoja platsile toimetada keskpäevaks. Sellele peaks aitama kaasa ka kuiv, päikeseline ilm. Samuti see, et kuusk on küllaltki linna lähedal ja asub praktiliselt maantee ääres, nii et selle äratoomisega ei tohiks probleeme tekkida.

Kell 9.45 oli puu maha saetud. Spetsialistid lugesid kännult aastaringide järgi puu vanuseks 72-74 aastat.
Kell 11.40 olid kuuse oksad kinni seotud ning jõulupuu alustas veokil teekonda Tallinna poole. Pärastlõunaks peaks kuusk Raekoja platsil püsti olema.

16 meetri kõrgune kuusk läheb linnale koos veo, paigaldamise ja muude töödega maksma ligi 8000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles