Täna pannakse paika Tallinna uus linnavalitsus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Arvo Sarapuu, linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Mihhail Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil.
Abilinnapea Arvo Sarapuu, linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Mihhail Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil. Foto: Toomas Huik

Tänasel linnavolikogu istungil valitakse uus linnapea, kelle esitatud linnavalitsuse koosseisu peaks volikogu samuti kinnitama.


Keskerakonna Tallinna nõukogu teatas üleeile, et toetab senise linnapea Edgar Savisaare ja tema juhitud linnavalitsuse jätkamist.

«Sellel istungil saavad ka linnavolikogu komisjonid endale uued juhid ja enne seda tuleb meil selgeks teha, mis komisjonid meil linnavolikogus järgmise nelja aasta jooksul on, ütles linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ja kinnitas, et komisjonide osas on kavas mõningad muudatused.

«Eelmised neli aastat oli meil kümme alalist komisjoni, sealhulgas korrakaitsekomisjon ja tarbijakaitsekomisjon. Uues koosseisus on kavas need kaks komisjoni ühendada, sest komisjonide töökoormus on olnud väga erinev ja võrreldes näiteks linnamajanduse komisjoniga või kultuuri- ja hariduskomisjoniga on nende komisjonide töömaht olnud oluliselt väiksem. Sellepärast ma teen homme volikogule ettepaneku need kaks komisjoni ühendada,» selgitas Vitsut.

«On kavas luua ka üks uus komisjon. Selle tinglik nimi on linna innovaatiliste lahenduste komisjon. Tallinn on olnud viis aastat maailma kõige intelligentsemate kogukondade seas ja selleks, et meid nomineeritaks ükskord kõige intelligentsema kogukonnana, peaks neid küsimusi arutatama ka volikogu tasandil ja ma näen sellise komisjoni moodustamises ühte võimalust, et kaasata ka volikogu sellesse töösse,» lisas ta.

Kahe nädala pärast toimuval istungil määratakse komisjonide liikmed. Samuti on volikogu esimehel 29. novembrini aega halduskogude töö käivitamiseks. «Nii nagu volikogu esimest istungit alustas valimiskomisjoni esimees, peab volikogu mees alustama halduskogude istungeid ja ja juhtima neid niikaua, kui on valitud halduskogu esimees, kellele ma saan istungi juhtimise üle anda,» rääkis Vitsut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles