Algavad päästeameti ja häirekeskuse Tallinna ühishoone ehitustööd

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti ja häirekeskuse ühishoone töösaal.
Päästeameti ja häirekeskuse ühishoone töösaal. Foto: RKAS

Riigi Kinnisvara AS sõlmis konsortsiumiga AS Teede REV-2, TREV-2 Ehituse OÜ ja AS Parmeron 4,4 miljoni euro suuruse lepingu päästeameti ja häirekeskuse Tallinna ühishoone rajamiseks.


Ehitustegevusega alustatakse novembri lõpus ning kaasaegne ühishoone antakse kasutajatele üle 2014. aasta sügisel, teatas RKASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Lasnamäele Osmussaare tee 2 kinnistule ehitatav hoonekompleks koosneb kesksest neljakorruselisest hoonest, mis on jagatud funktsionaalselt kolmeks osaks – päästeameti Lasnamäe päästekomando, häirekeskuse töösaal koos puhke- ja abiruumidega ning administratsiooni osa.

Samuti rajatakse neljakorruseline tuletõrjespordi ja päästetööde harjutustorn vajalike treening- ja turvaelementide ning jooksurajaga.

Eesmärk on tähtaegselt ja optimaalsete kuludega ehitada hoonete kompleks, mis oleks päästeameti ja häirekeskuse funktsioonidest tulenevaks tööks igati sobiv, vastaks kehtestatud nõuetele, oleks ülalpidamises võimalikult vastupidav ja kauakestev ning mille ülalpidamiskulud oleksid võimalikult madalad.

Ühishoone suuruseks on kavandatud 3512 ruutmeetrit ning selles on arvestatud töökohti ligikaudu 300 inimesele. Hoone on projekteerinud AS Amhold. Uus hoone ja nüüdisaegne ühine töökeskkond on Idnurme sõnul hädavajalik ühele hädaabinumbrile 112 üleminekuks, mis on kavandatud 2014. aasta lõpuks.

Üleminek ühele hädaabinumbrile 112 on oluline ja pikemaajaline ümberkorraldus Eesti siseturvalisuse valdkonnas, mille eesmärk on kiirendada abi saamist. Ühele hädaabinumbrile ülemineku järel tuleb nii politsei, päästjate kui ka kiirabi kutsumiseks helistada numbrile 112.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles