Tallinn valmistub vanalinna lärmakate öiste kõrtside sulgemiseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Karja tänav.
Suur-Karja tänav. Foto: Priit Simson

Eile oli Kesklinna politseijaoskonnas Kesklinna valitsuse töötajate, politsei, mupo, Vanalinna seltsi ja tarbijakaitseameti esindajate nõupidamine teemal, mida teha vanalinnas öörahu tagamiseks.


«Küsimus on selles, et vanalinnast tulnud kaebuste hulk on viimasel ajal kasvanud. Teatud tänavatel asuvad baarid segavad inimeste elu. See puudutab eelkõige seda kuulsat Bermuda kolmnurka, kus on Nimetud ja Nimega baarid. Olukord on selline, et inimesed ei saa seal enam elada,» viitas nõupidamisel osalenud abilinnapea Kalle Klandorf Suur-Karja ja Väike-Karja tänava öiste meelelahutuskohtade probleemile.

«Täna kogub politsei materjale, need saadetakse linnavalitsusele otsuse tegemiseks ja nende materjalide pealt me vaatame, mida annab teha. Aga tuletan meelde, et kaubandustegevuse seadus võimaldab rakendada piiranguid, näiteks lühendada kauplejatel ühekaupa lahtiolekuaegu. Kui materjalid on koos, siis kindlasti me püüame midagi elanike heaks teha,» lubas Klandorf.

Seda, et kõnealuses piirkonnas on kord täiesti käest ära, näitab tema sõnul ka politseistatistika.
Näiteks Suur-Karja tänava lõigul Korstnapühkija skulptuurist kuni Suur-Karja- ja Väike-Karja tänavate nurgani on kümne kuu jooksul toime pandud üle 360 kuriteo. «Mitte väärteo, vaid kuriteo, ja seda umbes 60 meetri pikkusel tänavalõigul. Röövimised, vargused, kehalised väärkohtlemised ja nii edasi. Linnavalitsus ei saa seda enam pealt vaadata ja politseile on see ka ebameeldiv. Proovime meil olevate vahenditega tagada seal avaliku korra,» lausus abilinnapea.

«Oleme pöördunud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole, et saada kohalikule omavalitsusele õigus teatud olukordades piirata lahtiolekuaegasid. Et me võiksime põhjendatud juhtudel litsentsi ära võtta. Selle peale tuli ministeeriumist vastus, et nemad on seisukohal, et toitlustusettevõtte lahtiolekuaja piiramine ei taga veel linnaruumis avalikku korda. No mis siis tagab avaliku korra? Politsei ei ole täna oma piiratud ressursside juures tagama seal patrullimist. Nad on suutelised tegema politseioperatsioone ja iga operatsiooni käigus viiakse sealt ära kümneid purjus alaealisi. See olukord ei kannata kriitikat,» rääkis Klandorf.

«Meil on hea meel, et linnavalitsus on sihiks võtnud ma ei ütleks, et vanalinna elanike rahu tagamise, vaid elanike ja ettevõtjate huvide tasakaalustamise. Meie jaoks on kõige olulisem see, et ettevõtja, kes tegeleb ettevõtlusega öisel ajal, peab olema väga tähelepanelik ja hoolikas teiste suhtes. Ja kui need ettevõtjad muutuvad oma ettevõtluses küüniliseks, siis peab nende tegevus olema ka piiratav ja karistatav. Ja mitte üldiselt, vaid eristavalt,» ütles Vanalinna Seltsi liige Tõnu Pullerits Tallinna TV-le.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles