Viimsi uue vallavanema valimisel läksid käiku värvilised pastapliiatsid

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Ild.
Alvar Ild. Foto: Peeter Langovits

Viimsi uue vallavanema valimistel kasutati värvilisi pastapliiatseid, nagu ka eelmisel nädalal toimunud volikogu esimehe valimistel, Reformierakonnast, sotsidest ja Keskerakonnast koosnev uus koalitsioon esitas vallavanema kandidaadiks seni ettevõtjana tuntud Alvar Ildi, endine vallavanem seadis üles Randvere külavanema, IRLi nimekirjas kandideerinud Priit Robase.

Enne vallavanema valimist hääletati, kas volikogu liige tohib hääletuskabiini minna koos mobiiltelefoniga ja oma isikliku pastakaga või peaks kõik kasutama hääletuskabiini jäetud valla pastakat, kogemus, et värviliste pastakatega täidetud sedeleid ja mobiilipilte kasutatakse parteidistsipliini kontrollimiseks, oli opositsioonil volikogu juhi valimisest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

IRLi ettepanek tagada üht pastakat kasutades ja telefone mitte lubades salajane hääletamine nii, et kedagi hiljem valesti hääletamise eest karistada ei saaks, kukkus koalitsiooni toel läbi ja häälte lugemisel võis taas näha tuttavate värvidega täidetud sedeleid.

Vallavanemaks valiti Reformierakonna nimekirjas kandideerinud parteitu, seni ettevõtjana tuntud Alvar Ild, kes on asutanud ning juhtinud SRV Kinnivara, mis rajas näiteks Viru keskuse ja Radissoni hotelli, ta ütles, et igaüks võib teha pastakaga selliseid värve nagu tahab.

«Opositsioon on kergelt solvunud ja on teinud sääsest elevandi, aga see on ju nende asi, kõik need isikud on ju teinud seda (hääletanud - toim.) vabatahtlikult, mitte kellegi käsi ei seotud kinni ega öeldud, et siin on su punane pliiats ja palun tee punane,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles