Cool Tools Mektorys

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cool Tool masinad on lastele täiesti ohutud.
Cool Tool masinad on lastele täiesti ohutud. Foto: Peeter Langovits

Mektory hoone avamisel tutvustas Büroomaailm miniatuursete tööpinkide komplekte, millega saab mõõduka hinna eest ära sisustada kooli tööõpetuse klassi.


Puidu ja metalli töötlemiseks mõeldud Unimat ja Playmat tööpingikomplektid on ka turvalised. «Treipingil on 12voldine alalisvoolumootor. Kui liiga tugevasti vajutada, siis jääb mootor seisma ja temaga ei juhtu midagi,» rääkis firma IT kliendihaldur Andrei Lokna.

Komplekti voorus on see, et saab terve klassitäie õpilasi tööõpetuse tunnis korraga tööle panna. Suure treipingiga on tavaliselt nii, et üks teeb tööd ja ülejäänud vaatavad.
Unimat ja Playmat komplektidega aga saavad kõik õpilased korraga tööd teha. Samas pole õpetajal vaja ohutuse pärast muretseda, sest seadmed on täiesti turvalised.

Odavamas komplektis on treipink, tikksaag, trell ja lihvketas. Kokku neli masinat ühe aluse ja ühe mootori peal. Kallimas komplektis on lisaks mainitud neljale veel metallitreipink ja puurpink ning frees, millega saab metalli või puitu freesida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles