Tänavusel Robotexil osaleb rekordarv roboteid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotexi stuudio TTÜ nnovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory.
Robotexi stuudio TTÜ nnovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikooli Mektory majas on koha leidnud ka Robotexi stuudio ning eeloleval nädalavahetusel toimub TTÜ spordihoones Robotex 2013, mida külastab teiste seas ka ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.


Tänaseks on rahvusvahelisele robotivõistlusele registreeritud 225 robotit. See on suurim võistlevate robotite arv Robotexi ajaloos. Enim on robotiehitajaid registreerunud Eestist, kuid kohale on lubanud tulla ka Läti, Leedu, Poola ja Soome robotiehitajad.

Robotex toimub 16. ja 17. novembril TTÜ Spordihoones (Männiliiva tn 7). Robotivõistlusteks on sel aastal joonejärgimine, jalgpall, Mini Sumo, Lego Sumo, 3 kg Sumo, iRobot Sumo ning 5000 eurose auhinnafondiga ICD Grand Challenge «Päästemissioon merel». Täiesti uus ala on rallikrossivõistlus Folkrace.

Samuti toimub tehnoloogianäitus, kus põnevamateks eksponaatideks on robotitolmuimejad, humanoidrobotid, lontkäerobotid, kaheksa tiivikuga helikopterid ja Lego robotid.

Tehnoloogianäitusel on väljas ka Kuka tööstusrobot, õpperobot Robotino, TTÜ tudengite arendatud hüdromootoriga jalgratas ja elektriline vormelauto. Samuti saab näha joonistus-, video-, digitaaljoonistus- ning fotokonkursside töid.

Vaata videost, mida kujutab endast Lego Sumo!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles