Valminud on film Tallinna kodututest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu ase mahajäetud majas Tallinnas.
Kodutu ase mahajäetud majas Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Sotsiaaltöö Keskuses on valminud pooletunnine dokumentaalfilm «Koduta inimesed Tallinnas», mille esilinastus  on reedel, 15. novembril Tallinna Puuetega Inimeste Kojas.


Film selgitab kodutuse olemust, koduta inimeste olukorda ja selle parandamise võimalusi Tallinnas, teatas Raepress.

Filmi stsenarist ja režissöör on Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse juhataja Kersti Põldemaa, operaator Virko Veskoja, muusika autor Are Jaama. Võtted tehti keskuse öömajades ja varjupaikades, filmis on ka mõned lavastatud stseenid ning kasutatud on üldüritustel tehtud kaadreid.

Sotsiaal- ja tervishoiuameti hallatava Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse põhitegevuseks on inimestele iseseisvat toimetulekut suurendavate või selle säilitamist toetavate teenuste osutamine.

«Lisaks konkreetsete teenustele töötame välja ja levitame oma valdkonnas väärtushinnanguid kujundavaid sotsiaaltöö materjale, teeme kampaaniaid ja korraldame üritusi. Äsjavalminud filmis püüame selgitada, kes on koduta inimesed, miks nad sellisesse olukorda sattuvad, kus nad elavad ja milliseid võimalusi on nende abistamiseks Tallinnas,» rääkis Põldemaa.

«Filmi eesmärgiks on selgitada nii neile sotsiaaltöötajatele, kel puudub kogemus töös koduta inimestega kui laiemale üldsusele kodutust kui sotsiaalset probleemi ja näidata neid võimalusi, mis Tallinnas on loodud selle probleemi leevendamiseks,» lisas ta.

Filmi näidatakse reedel, 15. novembril kell 14 Tallinna Puuetega Inimeste Kojas (Endla 59) ja kaasa mõtlema ning arutlema on kutsutud kõik huvilised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles