Männikule kavandatakse moodsat äri- ja tööstuslinnakut

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku tee ja Remmelga tn põik.
Männiku tee ja Remmelga tn põik. Foto: Kuvatõmmis / Google street view

Tallinna linnavalitsus kehtestab homsel istungil detailplaneeringu, mis loob eeldused linna serval asuva tööstuspiirkonna nüüdisaegseks äripiirkonnaks arendamiseks.

Detailplaneering hõlmab Männiku tee, Kraavi tn ja Remmelga tn vahelise 6 ha suuruse ala. Detailplaneeringu koostas OÜ Casa Projekt.

Detailplaneering võimaldab ehitada alale kaheksa kuni 2 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega ärihoonet, ühe kuni 4 maapealse ja 3 maa aluse korrusega ärihoone ning ühe abihoone, lisaks nähakse ette võimalus kuue olemasoleva tootmis- ja ärihoone, ühe olemasoleva ärihoone, ühe olemasoleva tootmishoone ning olemasoleva kahe elamu ja ühe abihoone rekonstrueerimiseks ning laiendamiseks.

Planeeritav maa-ala asub Nõmme linnaosas Tallinna ja Saku valla piiri läheduses. Planeeringuala äri- ja tootmismaa kruntide hoonestus asub kunagise liivakarjääri põhjas ning on pärit nõukogudeaegsest perioodist, mil seal paiknes Tallinna üks suurimaid autobaase - Männiku Autobaas.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt on planeeritava ala juhtotstarbeks määratud tööstusettevõtete ja ladude ala, kus võib paikneda teenindusettevõtteid ja asutusi; uute elamute rajamine on lubatud vaid erandina. Planeeringulahendus ei sisalda Tallinna üldplaneeringu muutmise ettepanekut ning planeeringus kavandatu järgib Nõmme linnaosa ehitusmäärust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles