Uus bussiliin viib Õismäelt ja Mustamäelt Ülemiste Citysse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus Ülemiste Citys.
Bussipeatus Ülemiste Citys. Foto: Andres Haabu

1. detsembrist alustab tööd bussiliin nr 45, mis sõidab Õismäelt Mustamäe ja Nõmme kaudu Ülemiste Citysse.


«Buss on plaanitud sõitma tööpäevadel niinimetatud katkestatud režiimiga. See tähendab hommikul kella kuuest kümneni ja õhtupoole kella 15-20. Ta katab ära tipptunnid, töölemineku ja töölt tuleku aja. Sõiduplaan on juba veebis üleval,» ütles transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Ta lisas, et vajadusel võidakse sõidugraafikut pikendada. «Ülemiste City poolne huvi oli just see, et inimesed saaksid tööpäeva hommikul sinna ja õhtul sealt jälle koju. Seal on veel üks kõrgkool, kus õppetöö toimub ka laupäeviti, aga eks see selgub hiljem, kas ka nädalavahetustel on selle liini järgi vajadust,» lausus Harjo.

Põhiline olevat siiski see, et oleks võimalik Mustamäelt ja Õismäelt Ülemiste Citys tööl käia. Linnakus läbi viidud küsitluse kohaselt sooviti Ülemistesse sõita ka Pääsküla suunalt, kuid selleks tuleb Harjo sõnul Nõmmel ümber istuda.

Buss hakkab sõitma Väike-Õismäe Pargi & Reisi parkla juurest ja marsruut kulgeb mööda Õismäe teed (lõunakaar), Ehitajate teed, Pärnu maanteed, Järvevana teed, Tartu maanteed, Suur-Sõjamäe, Ääsi, Valukoja, Lõõtsa, Suur-Sõjamäe tänavat, Järvevana teed, Pärnu maanteed, Ehitajate teed, Õismäe teed (lõunakaar) Väike-Õismäe P&R parklani.

Peatused on vastavalt Väike-Õismäe P&R, Väike-Õismäe, Kullerkupu, Nurmenuku, Autobussikoondis, E.Vilde tee, Männi, Tehnikaülikool, Nõmme, Roheline, Rahumäe, Kirde, Kurni, Risti, Järve, Renniotsa, Filtri tee, Järvevana, Ülemiste jaam, Dvigatel, Kaubajaama, Valukoja, Lõõtsa, Dvigatel, Ülemiste jaam, Filtri tee, Renniotsa, Järve, Virve, Risti, Kirde, Rahumäe, Roheline, Nõmme, Tehnikaülikool, Männi, E.Vilde tee, Autobussikoondis, Nurmenuku, Kullerkupu Väike-Õismäe, Väike-Õismäe P&R.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles