Reedel tutvustatakse Nõmmel Rail Balticu raudtee trassikoridore

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: Peeter Langovits

Reedel, 15. novembril kell 17 tutvustab Rail Balticu meeskond Nõmme kultuurikeskuses (Turu plats 2) maakonnaplaneeringu hetkeseisu ja Nõmme piirkonda läbivat üht võimalikku trassikoridori.


Rail Balticu kavandamine on jõudnud faasi, kus alustatakse erinevate trassikoridoride võrdlemist. Eelistusi eri koridoride osas veel ei ole. Hetkel alustavad tööd keskkonnamõju strateegilise hindamise ja teostatavus-tasuvusanalüüsi töögrupid, kes võrdlevad väljapakutud koridorilõike eri kriteeriumite alusel.

Üks võrreldavatest alternatiivsetest koridoridest jääb Nõmme piirkonda, sisenedes Tallinna lääne poolt – Männikult –, kulgedes üldjoontes olemasoleval raudteetrassil, vahendas Nõmme linnaosavalitsus.

Trassikoridoride kaardi, Rail Balticu asukohavaliku maakonnaplaneeringu lähteseisukohtade ja keskkonnamõju strateegilise hindamise programmiga on võimalik tutvuda portaalis www.railbaltic.info.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles